Tenis

Uspeh mlade Amerikanke: Kori Gof u polufinalu Rolan Garosa

Komentari

Autor: Euronews

31/05/2022

-

18:40

Uspeh mlade Amerikanke: Kori Gof u polufinalu Rolan Garosa
Kori Gof - Copyright Tanjug/(AP Photo/Thibault Camus)

veličina teksta

Aa Aa

Mlada američka teniserka Kori Gof (18) plasirala se u polufinale Rolan Garosa, za ulazak u samu završnicu turnira će se boriti protiv Italijanke Martine Trevizan.

Gof je u četvrtfinalu nadigrala zemljakinju Sloan Stivens rezultatom 2:0 (7:5, 6:2). Meč je trajao 93 minuta, a 23. teniserka sveta je u prvom setu otpor Stivensove slomila u 12. gemu kada joj je po drugi put oduzela servis za 7:5. Gof je več u drugom gemu napravila brejk i čuvala prednost do 8. gema kada je 64. igračica sveta uzvratila, izjednačila na 5:5 a potom kada sa se očekivao taj-brejk, posustala.

U drugom setu Gof je iskoristila nesigurnost rivalke koja je slabo servirala, četiri puta je napravila brejk, dva puta izgubila na svom servisu, ali je ubedljivo slavila sa 6:2.

Prethodno je Trevizan pobedila Kanađanku Lejlu Fernandez rezultatom 2:1 (6:2, 6:7 (3:7), 6:3) u duelu koji je trajao dva sata i 21 minut. Italijanka je 59. teniserka sveta, dok je Fernandez 18. igračica na VTA listi.

Preostala dva meča četvrtfinala Rolan Garosa biće odigrana u sredu, a sastaće se Veronika Kudermetova (Rusija) - Darija Kasatkina (Rusija) i Džesika Pegula (SAD) - Iga Švjontek (Poljska).

Komentari (0)

Sport