Tenis

Zverev u polufinalu Rolan Garosa, čeka Đokovića ili Nadala

Komentari

Autor: Euronews

31/05/2022

-

20:12

Zverev u polufinalu Rolan Garosa, čeka Đokovića ili Nadala
Zverev - Copyright Tanjug/(AP Photo/Christophe Ena)

veličina teksta

Aa Aa

Nemački teniser Aleksandar Zverev prvi je polufinalista Rolan Garosa.

Zverev u četvrtfinalu turnira u Parizu nije dozvolio fantastičnom Karlosu Alkarazu da nastavi trijumfalni niz.

Nakon 14 vezanih pobeda, mladi Španac je poražen od Zvereva. Bilo je 3:1 u setovima (6:4, 6:4, 4:6, 7:6 (9:7)), u meču koji je trajao tri sata i 20 minuta .

Do pobede i duela sa boljim iz meča Novak Đoković - Rafael Nadal, Nemac je stigao u taj-brejku četvrtog seta koji je obilovao brojnim preokretima.

Rivali su na početku meča bili sigurni na svom servisu, prilika za brejk bilo je malo.

Zverev je u prva dva seta po jednom oduzeo servis Alkarazu, i poveo 2:0. U drugom setu imao je servis za pobedu kada je napravio duplu servisu grešku, a potom je Alkaraz odigrao na mreži dobar potez i stekao brejk šansu.

Nemac je asom zapečatio sudbinu Španca u drugom setu, koji je u tim momentima najavio buđenje i u ravnopravnom trećoj deonici meča sjajnim potezima smanjio na 2:1.

U četvrtom setu do raspleta je moglo da dođe posle devetog gema. Zverev je stekao prednost, a Alkaraz duplom greškom na servisu prepustio gem protivniku za 5:4. 

Nemački teniser imao je šansu da reši meč, međutim, Alkaraz je stekao tri brejk lopte, drugu je iskoristio i poravanao na 5:5, a potom se ušlo u dramatični taj-brejk u kojem su viđeni čudesni poeni na obe strane, na kraju, Zverev je upisao trijumf,  

Komentari (0)

Sport