Tenis

Koko Gof izgubila i finale dublova: Kristina Mladenović i Garsija slavile na RG

Komentari

Autor: Euronews

05/06/2022

-

13:38

Koko Gof izgubila i finale dublova: Kristina Mladenović i Garsija slavile na RG
Mladenović-Garsija - Copyright Tanjug/(AP Photo/Jean-Francois Badias)

veličina teksta

Aa Aa

Francuske teniserke Kristina Mladenović i Karolina Garsija podigle su pobednički pehar u finalu dublova na Rolan Garosu.

Mlada američka teniserka Koko Gof (18) je tako ove godine na Rolan Garosu izgubila dva meča u borbi za trofej. Deseta teniserka u dublu u 23. u singlu najpre je juče poražena od prvoplasirane teniserka na ATP listi Ige Švjontek za ubedljivih 2:0 (6:1, 6:3), a danas je ostala i bez pehara u paru sa Džesikom Pegulom.

Tandem francuskih teniserki Mladenović - Garsija slavio je rezultatom 2:1 (2:6, 6:3, 6:2). Kristina Mladenović je četvrti put u karijeri osvojila Rolan Garos u dublu, a drugi put u paru sa Karolinom Garsijom.

U duelu koji je trajao sam vremena i 40 minuta američki tandem je bolje počeo, napravio dva brejka i sa 6:2 rešio prvi set u svoju korist.

Najzanimljiviji j bio drugi set, Mladenović i Garsija su povele sa 4:0, Amerikanke napravile dva  brejka, ali nisu iskoristile šansu da izjednače na 4:4. Izgubile su na svom servisu i Francuskinje su potom izjednačile na 1:1. 

Identičan je bio početak odlučujućeg seta, fransuski dubl je poveo sa 4:0, ovaj put je stečenu prednost sačuvao do kraja za trijumf na gren slemu u Parizu.          

Komentari (0)

Sport