Tenis

Fenomenalni Rafael Nadal nadigrao Ruda i osvojio Rolan Garos 14. put u karijeri

Komentari

Autor: Euronews

05/06/2022

-

17:31

Fenomenalni Rafael Nadal nadigrao Ruda i osvojio Rolan Garos 14. put u karijeri
Fenomenalni Rafael Nadal nadigrao Ruda i osvojio Rolan Garos 14. put u karijeri - Copyright Tanjug/(AP Photo/Michel Euler)

veličina teksta

Aa Aa

Španski teniser Rafael Nadal osvojio je Rolan Garos 14. put u karijeri. U finalu je pobedio Kaspera Ruda sa maksimalnih 3:0.

Iako zbog povrede stopala Nadal nije bio viđen kao pobednik Otvorenog prvenstva Francuske, uspeo je još jednom da pokaže koliko je dominantan na šljaci.

Po setovima je bilo 6:3, 6:3, 6:0 u korist petog tenisera planete.

Od početka meča Nadal je stavio do znanja Rudu da nema šta da traži u ovom finalu, te je posle pola sata vodio sa 4:1. Nije imao problema da privede set kraju i približi se trijumfu.

Čini se da je Nadal opušteno započeo drugi deo igre što je Rud maksimalno iskoristio i poveo sa 3:1. Ipak, Rafa se u pravom momentu probudio i zaigrao spektakularan tenis. Osvojio je čak pet gemova zaredom i poveo sa 2:0.

U trećem setu Nadal je nastavio sa sjajnom igrom, prodornim forhendima je terao Ruda da se brani, a iz te defanzive Norvežanin nije mogao mnogo da učini. Nakon samo 28 munzta igre vodio je Španac sa 4:0 i tada je bilo jasno da njegov perspektivni protivnik nema šanse za povratak.

Rafael Nadal je sada povećao svoju prednost u odnosu na Novaka Đokovića i Rodžera Federera pošto mu je ovo 22. grend slem titula, dok njegovi najveći rivali imaju po 20.

Komentari (0)

Sport