Tenis

Doktor Rafaela Nadala optimista: Rafa će biti speman za Vimbldon

Komentari

Autor: Tanjug

09/06/2022

-

10:48

Doktor Rafaela Nadala optimista: Rafa će biti speman za Vimbldon
Doktor Rafaela Nadala optimista: Rafa će biti speman za Vimbldon - Copyright Tanjug/AP Photo/Michel Euler

veličina teksta

Aa Aa

Lekar Rafaela Nadal, Anhel Ruis-Kotoro izjavio je da veruje da će najbolji španski teniser da se oporavi od povrede stopala do početka Vimbldona, prenose španski mediji.

Nadal je pre pet dana osvojio 14. titulu na Rolan Garosu pošto je u finalu pobedio Kaspera Ruda 6:3, 6:3, 6:0, a posle toga je uslikan na aerodromu u Barseloni na štakama zbg problema sa stopalom.

Španski teniser ima hroničnih problema sa povredom stopala, a u Barseloni se pre dva dana podvrgao novom tretmanu pulsnom radiofrekvencijom.

"Rafa prati proces i dobro napreduje. Dobro se razvijalo u prvih nekoliko sati, a za dva-tri dana ćemo videti kakve je efekte imala intervencija. Možda će za četiri dana biti na terenu, a onda ćemo pratiti kako će se lečenje dalje razvijati. Pratimo kako će nervi u stopalu reagovati. Ako bude bilo kakvih neprijatnosti posle tretmana, videćemo da li će učestvovati na Vimbldonu ili neće", rekao je Ruis-Kotoro za španski sportski list "Marka".

On je istakao da je oduševljen kako je Nadal igrao na Rolan Garosu.

"Ono što je Nadal uradio u Parizu je čudo. Ne samo što mu je noga utrnula, prihvatio je izazov i tako odigrao u tim uslovima. To može samo Rafa da uradi", dodao je španski lekar.

Ruis-Kotoro tvrdi da je pandemija korona virusa pogoršala situaciju sa povredom stopala, jer Nadalu nije odgovarala pauza.

"To je veoma retka povreda za sportiste. Dijagnostikovali smo je 2004/05. Vremenom se degeneriše i tražimo rešenje za svaku situaciju. Stvari su se iskomplikovale tokom pandemije, jer odmor ne odgovara ovoj povredi, već se ona postepeno prilagođava opterećenjima. Kada se Nadal vratio na teren posle pandemije došlo je do promene. Mi verujemo u ovaj tretman i optimisti smo da će Nadal uspeti u svojoj nameri", zaključio je lekar španskog tenisera.

Komentari (1)

Nenad Jovanovic

13.06.2022 13:36

a sto se ne bi oporavio opet ide doping i sve ok za njega nema kontrole

Sport