Tenis

Nadal igra na Vimbldonu uprkos povredi: Španac željan novog gren slema

Komentari

Autor: Euronews

11/06/2022

-

19:31

Nadal igra na Vimbldonu uprkos povredi: Španac željan novog gren slema
Rafael Nadal - Copyright Tanjug/AP/Thibault Camus

veličina teksta

Aa Aa

Španski teniser, Rafael Nadal, će uprkos povredi zgloba koja ga već duže vreme muči, najverovatnije igrati na predstojećem Vimbldonu, otkvira njegov stric, Toni.

''Da, Rafael će igrati na Vimbldonu. Plan mu je da već od ponedeljka počne da trenira na travi u Majorki'', ističe Rafin stric, pa nastavlja:

''Kada smo u petak pričali rekao mi je da je mnogo bolje, a pre toga mi je govorio da ga sve boli. On želi da trenira, pa ako bude imao i malu šansu, igraće na Vimbldonu''.

 

 

S obzirom na to da je osvojio dva vezana gren slema, Toni Nadal smatra da bi ''kralj šljake'' trebalo da iskoristi taj psihološki momenat:

''Vimbldon počinje za manje od dve nedelje, pa ćemo videti da li će Rafa biti tamo ili ne. Ja mislim da hoće, pogotovo ako mu terapije budu prijale. On želi da iskoristi ovaj dobar sportski trenutak kroz koji prolazi, pošto je osvojio dva grend slem turnira''.

Da podsetimo, ATP je doneo odluku da se bodovi sa Vimbldona ove godine neće računati, ali će se oduzimati bodovi koji su osvojeni prošle godine, što je najviše pogodilo srpskog tenisera Novaka Ðokovića koji brani titulu.

Komentari (0)

Sport