Tenis

Dva taj-breka koštala Kirjosa finala: Hurkač pobedio Australijanca i zakazao duel sa Medvedevom

Komentari

Autor: Euronews

18/06/2022

-

21:14

Dva taj-breka koštala Kirjosa finala: Hurkač pobedio Australijanca i zakazao duel sa Medvedevom
Hurkač proslavlja najveću pobedu u karijeri - Copyright Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

veličina teksta

Aa Aa

Hubert Hurkač plasirao se u finale ATP turnira u Haleu, posle preokreta i velike pobede nad Nikom Kirjosem. Poljak je nakon dva sata savladao Australijanca sa 2:1 u setovima (4:6, 7:6, 7:6) i za titulu će se boriti protiv najboljeg tenisera sveta Danila Medvedeva, koji je bez većih problema pobedio Oskara Otea iz Nemačke u dva seta.

Posle uvodnog seta, koji je Kirjos osvojio nakon brejka u devetom gemu, usledila je odlična igra oba tenisera na svojim servisima do kraja susreta, pa je drugi finalista odlučen nakon dva taj-brejka.

Australijanac, koji trenutno zauzima 65. mesto ATP liste nije pretrpeo nijedan brejk na meču, međutim, nije odigrao na nivou u ključnim momentima susreta, što ga je na kraju koštalo duela sa Medvedevom.

Poljak je u prvom taj-brejku slavio sa 7:2, dok je u drugom imao nešto teži zadatak, ali je ipak uspeo da iskoristi drugu meč loptu i da u odlučujućem setu slavi sa 7:4.

Pobedniku turnira u Haleu, koji se igra na travnatoj podlozi, pripašće 500 ATP bodova, a ukupan nagradni fond iznosi 2,275,275 evra.

Komentari (0)

Sport