Tenis

Krajinovićev peti poraz u finalima: Beretini odbranio trofej u Kvinsu

Komentari

Autor: Euronews

19/06/2022

-

16:14

Krajinovićev peti poraz u finalima: Beretini odbranio trofej u Kvinsu
Mateo Beretini - Copyright Tanjug/AP Photo/Alberto Pezzali

veličina teksta

Aa Aa

Filip Krajinović eliminisan je u finalu turnira Kvins u Londonu, pošto je izgubio od branioca trofeja Matea Beretina u dva seta. Italijan je slavio posle nešto više od sat i po vremena rezultatom 7:5, 6:4 i tako sprečio srpskog tenisera da podigne prvi ATP trofej u karijeri posle pet odigranih finala.

Žestoku borbu vodili su Srbin i Italijan na travi londonskog Kvinsa. Prvi je do brejka stigao Beretini, iskoristivši petu brejk loptu za vođstvo 3:2. U svakom servis-gemu Krajinovića, deseti igrač sveta imao je barem po jednu šansu za "brejk", dok je svoja prva dva servisa rešio bez izgubljenog poena. Ipak, Filip je odmah uspeo da uzvrati i anulira prednost protivnika.

Usledio je manje turbulentan period meča, u kojem nijedan od finalista nije uspeo da stekne prednost. Beretini je servirao za ostanak u setu i bez mnogo muke je izjednačio na 5:5.

Prelomni momenata prvog seta, koji je trajao skoro sat vremena, dogodio se u 11. gemu. Vodio je Krajinović 15-0 i 30-15, ali je sjajnom Italijanu dozvolio da veže tri poena i opet stekne brejk prednosti. Stečenu priliku nije propustio, opet je bio veoma siguran na svoj servis za 7:5 i vođstvo od 1:0 u velikom finalu.

Ponesen dobrom igrom iz prvog seta, Beretini je nastavio u istom ritmu i u drugom delu meča. Nakon što su oba tenisera bila sigurna na svojim servisima u prva četiri gema, branioc trofeja je bez izgubljenog poena napraio brejk i sa prednošću od 3:2 najavio pobedu. Krajinović je do kraja pokušao da anulira prednost protivnika, međutim 10. teniser sveta nije dozvolio iznenađenje.

Komentari (0)

Sport