Tenis

Novak Đoković na Vimbldonu kreće od Kvona

Komentari

Autor: Euronews

24/06/2022

-

11:40 >> 12:38

Novak Đoković na Vimbldonu kreće od Kvona
Novak Đoković na Vimbldonu kreće od Kvona - Copyright Tanjug/(AP Photo/Michel Euler)

veličina teksta

Aa Aa

Novak Đoković, šestostruki šampion Vimbldona i branilac titule, imaće solidan žreb na najpoznatijem turniru na svetu koji se održava od 27. juna do 10. jula. Prvi rival biće mu Korejac Sonvo Kvon, trenutno 85. igrač sveta. I taj meč je planiran za 27. jun od 14.30.

Ako pobedi čekaće boljeg iz duela Kokinakis-Marjnčak, zatim ga put potencijalno vodi na Miomira Kecmanovića, pa Opelku/Baselašvilija.

U četvrtfinalu Đoković bi prema projekciji trebalo da igra sa petim favoritom Karlosom Alkarazom, a u polufinalu sa boljim iz duela Hurkač – Rud.

 

 

U drugoj polovini žreba u projektovanom četvrtfinalu Cicipas ide na prošlogodišnjeg finalistu Beretinija, dok Nadal igra protiv Ože Alijasima. Španski as, drugi nosilac startuje protiv Čerundola.

Laslo Đere se na startu sastaje sa Alehandrom Tabilom, a ukoliko bude uspešan, u drugom kolu bi mogao da igra srpski derbi sa Kecmanovićem, ako Miomir savlada Džona Milmana.

 

 

Filip Krajinović će igrati u prvoj rundi protiv Jiržija Lehečke, a već u sledećem kolu bi mogao da ga čeka Nik Kirjos, koji turnir kreće od Džaba. Dušan Lajović će se sastati sa Pablom Karenja Bustom.

Naša jedina predstavnica, Aleksandra Krunić, u prvom kolu će igrati protiv Sorane Kirstee. Serena Vilijams se vraća na Vimbldonu i na startu je čeka debitantkinja Harmoni Tan iz Francuske. 

Komentari (0)

Sport