Tenis

Prestala kiša u Londonu: Nastavljeni započeti mečevi, Đoković dobio prvi set protiv Kvona

Komentari

Autor: Tanjug

27/06/2022

-

14:24

Prestala kiša u Londonu: Nastavljeni započeti mečevi, Đoković dobio prvi set protiv Kvona
Prestala kiša u Londonu: Nastavljeni započeti mečevi, Đoković dobio prvi set protiv Kvona - Copyright Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

veličina teksta

Aa Aa

Uvodni mečevi 1.kola teniskog Grend slem turnira u Vimbldonu, prekinuti su danas zbog jake kiše u Londonu.


Vremenska prognoza za Engleksu ne deluje povoljno, s obzirom da se padavine očekuju u dužim ili kraćim intervalima do 17 časova. Međutim, kiša je prestala, tako da su svi započeti mečevi nastavljeni.

Najbolji srpski teniser Novak Ðoković, za razliku od većine kolega, ne mora da gleda u nebo, budući da je otvorio program na centralnom terenu, koji će biti pokriven krovom, u 14.30 časova protiv Sunvu Kvona iz Južne Koreje. Posle 34 minuta igre dobio je prvi set 6:3.

Nakon Novaka na centralni teren izaći će britanska nada Ema Radukanu protiv Alison van Ujtvank iz Belgije, a posle nje će duel prvog kola igrati dvostruki osvajač Vimbldona Endi Mari, kom će rival biti Australijanac Džejms Dakvort.

Za razliku od Đokovića drugi srpski teniseri će morati da sačekaju prestanak padavina, a na teren izlaze Laslo Đere, Miomir Kecmanović, Aleksandra krunić i Dušan Lajović.

Komentari (0)

Sport