Tenis

Senzacija u 2. kolu Vimbldona: Kejti Bolter eliminisala Karolinu Pliškovu

Komentari

Autor: Euronews

30/06/2022

-

17:07

Senzacija u 2. kolu Vimbldona: Kejti Bolter eliminisala Karolinu Pliškovu
Kejti Bolter - Copyright Tanjug/ (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

veličina teksta

Aa Aa

Kejti Bolter, 128. na WTA listi,  u 2. kolu Vimbldona načinila je prvorazredno iznenađenje i savladala sedmu teniserku sveta i prošlogodišnju finalistkinju najprestižnijeg turnira, Karolinu Pliškovu  rezultatom 2:1 (3:6, 7:6 (7:4), 6;4).

Britanka je ponovo bila kobna za favorizovanu Čehinju, pre deset dana je eliminisala u polufinalu Istborna, a nakon duela koji je trajao dva sata reprizirala je podvig.

U 3. kolu Vimbldona će se sastati sa Francuskinjom Harmoni Tan koja je bila bolja od Sare Soribos Tormo u dva seta (6:3, 6:4).

Pliškova je bolje otvorila meč, dobila je prvi set rezultatom 6:3. Dramatičan je bio drugi set u kojem su rivalke po dva puta izgubile gem na svom servisu. Usledila je potom sjajna završnica Kejti Bolter u taj-brejku koji je dobila sa 7:4  nakon što je na samom startu dva puta oduzela servis rivalki i stekla prednost od 4:0.  

       
 U 9. gemu trećeg seta britanska teniserka je iskoristla drugu brejk loptu, povela sa 5:4 i potom na svom servisu stiga do najvećeg uspeha u karijeri.

Komentari (0)

Sport