Tenis

Iznenađenje na Vimbldonu: Šapovalov ispao, Nadalu otvoren put

Komentari

Autor: Euronews

30/06/2022

-

21:37

Iznenađenje na Vimbldonu: Šapovalov ispao, Nadalu otvoren put
Denis Šapovalov - Copyright AP Photo/Alastair Grant

veličina teksta

Aa Aa

Kanadski teniser Denis Šapovalov priredio je iznenađenje u drugom kolu Vimbledona, gde je nakon skoro dva i po sata izgubio od američkog predstavnika Brendona Nakašime 3:1 (6:2, 4:6, 6:1, 7:6).

Prošlogodišnji polufinalista, koji bio favorit u ovom duelu, odigrao je dobro samo u drugom setu, gde je iz jedine brejk prilike u trećem gemu, uspeo da poravna rezultat u meču na 1:1, posle furioznog prvog seta Nakašime.

Od tog trenutka usledio je veliki pad Šapovalova, koji jednostavno nije imao rešenja za agresivnu igru rivala. Nakašima je u trećem setu bio bolji u gotovo svim segmentima igre. Ubrzo je poveo 3:0, da bi do kraja seta dopustio 16. teniseru sveta samo jedan gem - 6:1.

U poslednjem setu oba tenisera su bila stopostotna na svojim servisima, pa je taj deo igre odlučio taj-brejk, gde je mirnije ruke bio 56. igrač ATP liste, koji je iskoristio drugu meč loptu i obezbedio plasman u treće kolo, gde će igrati protiv Danijela Galana iz Kolumbije.

Galan je u narednu rundu prošao posle odluke Roberta Bautiste Aguta da odustane od takmičenja zbog pozitivnog testa na korona virus.

Ovakav ishod najviše odgovara Rafaelu Nadalu, budući da su dva favorita "ispala" u njegovom delu žreba.

Komentari (0)

Sport