Tenis

Spektakularni Nik Kirjos pobedio Cicipasa i plasirao se u osminu finala

Komentari

Autor: Euronews

02/07/2022

-

22:49

Spektakularni Nik Kirjos pobedio Cicipasa i plasirao se u osminu finala
Nik Kirjos - Copyright Tanjug/ (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

veličina teksta

Aa Aa

Australijski teniser Nik Kirjos priredio je iznenađenje budući da je savladao bolje rangiraog Stefanosa Cicipasa sa 3:1 u trećem kolu Vimbldona.

Po setovima je bilo 6:7, 6:4, 6:3, 7:6 u korist lucidnog Kirjosa.

Bio je ovo susret dva sjajna servera, tokom prvog seta nije viđen niti jedan brejk, pa je do minimalnog vođstva Cicipas došao nakon taj-brejka.

Posle toga je Grk postao ranjiviji u svojim servis gemovima što je Kirjos iskoristio i napravio po jedan brejk u drugom i u trećem setu.

Četvrti set je Cicipas ozbiljnije shvatio i nije dozvoljavao protivnku brejk šanse. Sa druge strane, u jednom servis gemu Nika Kirjosa je imao čak tri, ali je Australijanac uspeo da ih spasi i odvede set u novo taj-brejk.

Činilo se u nekoliko navrata da će Cicipas izboriti odlučujući peti set, ali je Kirjos preciznim forhendima izborio meč loptu koju je odmah iskorstio sjajnim "drop-šotom" koji grčki teniser nije očekivao.

Meč su pored servisa ispod ruke na koji je Kirjos navikao sada već čitav teniski svet, obeležile i opomene, Cicipas ih je zaradio dve, a Nik jednu.

U osmini finala ovogodišnjeg izdanja Vimbldona, Kirjos će se u ponedeljak sastati sa Brendonom Nakašimom koji je nešto ranije u turniru eliminisao Denisa Šapovalova.

Komentari (0)

Sport