Tenis

Nori zakazao polufinale Vimbldona sa Novakom Đokovićem

Komentari

Autor: Euronews

05/07/2022

-

20:20

Nori zakazao polufinale Vimbldona sa Novakom Đokovićem
Kameron Nori - Copyright Tanjug/ (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

veličina teksta

Aa Aa

Maratonski meč četvrfinala Vimbldona pripao je Kameronu Noriju koji je nakon 3 i po sata u pet setova savladao Davida Gofana (3:6, 7:5, 2:6, 6:3, 7:5) i za prvo grend slem finale u karijeri boriće se protiv Novaka Đokovića.

Belgijski teniser je vodio u setovima sa 1:0, a u petom gemu drugog seta najpre nije iskoristio tri brejk šanse, da bi mnogo uspešniji bio u sedmom gemu kada je iznenadio Norija na njegovom servisu.

Izgledalo je da Gofan ide ka pobedi u drugoj deonici meča, međutim, Nori je žestoko uzvratio, izjednačio na 4:4, a potom u 12. gemu iskoristio jednu gem, set loptu za 7:5.

Gofan je bio ubedljiv u trećem setu, na početku je dva puta napravio brejk, poveo sa 4:1 i rutinski priveo set kraju za vođstvo od 1:0.  

Osmi gem četvrtog seta je trajao skoro deset minuta, Kameron Nori je imao brejk šansu ali se Belgijanac izvukao. Nakon četiri izjednačenja, Britanac je odigrao sjajan potez i po drugi put dobio priliku da oduzme servis rivalu koju je iskoristio za vođstvo od 5:3, a potom potvrdio prednost za 2:2 u setovima.

U odlučujućem setu Gofan je prvi imao brejk šansu u drugom gemu, ali se Nori odbranio. Protivnici su stabilizovali igru na svom servisu i rešavali gemove u svoju korist, a onda je u 11. Britanac poveo sa 40-0 i bez izgubljenog poena oduzeo servis Gofanu, a u  narednom stigao do trijumfa i zakazao polufinale sa Novakom Đoković u petak od 14.30 časova.       

Komentari (0)

Sport