Tenis

Rafael Nadal: Nadam se da ću biti spreman za polufinale sa Kirjosom

Komentari

Autor: Euronews

06/07/2022

-

20:54

Rafael Nadal:  Nadam se da ću biti spreman za polufinale sa Kirjosom
Rafael Nadal - Copyright Tanjug/ (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

veličina teksta

Aa Aa

Rafael Nadal je u maratonskom meču četvrfinala Vimbldona nakon više od četiri sata igre savladao Tejlor Frica rezultatom 3:2.

Vodio je američki teniser sa 1:0 i 2:1 u setovima, Španac je stizao prednost rivala i na kraju, odlučujući set dobio ubedljivo u taj-brejku (10:4). 

Odmah nakon duela, Nadal je pred euforičnim navijačima izjavio: 

"Uživao sam u ovakvom meču i pred ovakvom publikom. Imao sam teško popodne protiv velikog Tajlera Frica koji igra sjajno cele sezone. Nije mi bilo lako, presrećan sam što sam prešao u polufinale", istakao je Nadal..

Španski teniser je u drugom setu zabrinuo navijače kada se zbog povrede stomačnog mišića povukao na kratko sa terena i zatražio medicinsku pomoć.

"Situacija nije baš najbolja, morao sam drugačije da serviram, u jednom momentu pomislio sam da neću završiti meč, ali teren na kojem sam igrao i energija publike dali su mi snagu da izdržim", podvukao je Nadal.

Španac se na kraju podsetio sličnog meča na početku karijere kada je u finalu Vimbldona 2008. godine pobedio Federera u pet setova, a osvrnuo se i na polufinale sa Nikom Kirjosom:

"U tom nezaboravnom meču 2008. godine nisam mogao ni da zamislim da ću 15 godina kasnije igrati završnicu turnira, ali evo me, tu sam. Nadam se da ću biti spreman za duel sa Kirjosom. Nik je izvanredan igrač na travnatoj podlozi, biće to veliki izazov za mene, moram biti 100 odsto
spreman da bih pobedio", zaključio je Nadal.  

Komentari (0)

Sport