Tenis

Basilašvilijev odgovor: Nisam nameštao mečeve

Komentari

Autor: Tanjug

14/07/2022

-

17:55

Basilašvilijev odgovor: Nisam nameštao mečeve
Nikoloz Basilašvili - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Gruzijski teniser Nikoloz Basilašvili izjavio je da će tužiti nemačke medije, koji su ga optužili da je nameštao mečeve.

Nemačka televizija "ZDF" je pre nekoliko dana objavila da su Basilašvili i Rus Aslan Karacev u saradnji sa zajedničkim trenerom Jahorom Jacikom navodno učestvovali u nameštanju mečeva. Nemački mediji tvrde da je Jacik "mozak operacije", koja traje od 2013. godine.

"Dobio sam informacije o natpisima nemačkih medija koji spominju moje ime u vezi sa navodnim nameštanjem teniskih mečeva. Takvi navodi nemaju nikakvog uporišta u realnosti i ja ih demantujem što je snažnije moguće", napisao je Basilašvili na društvenim mrežama.

Gruzijski teniser je istakao da je neprihvatljivo da se njegovo ime blati "apsurdnim optužbama".

"Zahtevam da se sa takvim tekstovima odmah prestane. Ja u potpunosti demantujem sve što je napisano. Kontaktirao sam sa nemačkom advokatskom kancelarijom koja će morati da zaštiti moje interese i da reaguje na svaki mogući način kako bismo se borili protiv ovih deiznformacija koje štete mojoj reputaciji", naveo je Basilašvili.

On je trenutno 25. na ATP listi, a na Vimbldonu je stigao do trećeg kola gde je poražen od Holanđanina Tima van Rijthovena. Njegov najveći uspeh na grend slem turnirima je plasman u osminu finala US opena 2018. godine.

Basilašvili je u karijeri osvojio pet ATP titula.

Komentari (0)

Sport