Tenis

ATP izmenio kalendar za 2022. godinu: Kina otpala, tu je šest novih turnira

Komentari

Autor: Euronews

21/07/2022

-

16:41

ATP izmenio kalendar za 2022. godinu: Kina otpala, tu je šest novih turnira
ATP izmenio kalendar za 2022. godinu: Kina otpala, tu je šest novih turnira - Copyright Euronews/Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Kalendar teniskih takmičenja u drugoj polovini 2022. godine doživeo je mnogo izmena budući da je ATP saopštio da se neće igrati četiri turnir au Kini, ali je zato u raspored uneto novih šest turnira u Koreji, Izraelu, Sjedinjenim Američkim Državama i Italiji i Španiji.

Takmičenja u najmnogoljudnijoj zemlji na svetu su otkazana zbog pogoršanja epidemiološke situacije izazvane širenjem virusa Covid-19, ali i zbog želje rukovodstva ATP da se istraže neke nove destinacije.

"Kao globalni sport moramo da vodimo računa i pratimo situaciju oko pandemije koronavirusa. Otkazivanje turnira u Kini su naša realnost i zbog toga smo veoma tužni. U isto vreme, osećamo ogromnu energiju da se u naš karavan uključe neki novi gradovi i želeli bismo da zahvalimo svima koji su ponudili domaćinstvo u drugoj polovini godine", kaže direktor ATP-a Andrea Gaudenci.

U kalendar takmičenja za 2022. godinu tako su uvršteni turniri u San Dijegu (19-25. septembar), Seulu i Tel Avivu (26. septembar – 02. oktobar), Firenci i Hihonu (10-16. oktobar), kao i Napulju (17-23. otobar).

Komentari (0)

Sport