Tenis

Strašan tim na Lejver kupu: Đoković igra u timu sa Federerom, Nadalom i Marejom

Komentari

Autor: Euronews

22/07/2022

-

09:00

Strašan tim na Lejver kupu: Đoković igra u timu sa Federerom, Nadalom i Marejom
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP/Kirsty Wigglesworth

veličina teksta

Aa Aa

Najbolji srpski teniser Novak Đoković saopštio je da će biti deo Tima Evrope na Lejver kupu koji se od 23. do 25. septembra održava u Londonu, a sa njim u ekipi će biti Rodžer Federer, Rafael Nadal i Endi Mari.

Nole je poslednji put na ovom takmičenju, koje ove godine slavi jubilarno peto izdanje, nastupao u Čikagu 2018. godine, kad je sa Evropljanima uspeo da osvoji trofej.

Reigning Wimbledon champion Novak Djokovic will join Rafael Nadal, Roger Federer and Andy Murray in a dream Team Europe lineup at Laver Cup London 2022.

 

"Vrlo sam uzbuđen što ću biti deo tima Evrope na Lejver kupu u Londonu. Ovo je jedino takmičenje na kojem možete da igrate u istom timu sa igračima protiv kojih se inače borite na velikim turnirima. Tu će biti Rafael Nadal, Rodžer Federer i Endi Marej, moji veliki rivali na terenu i verujem da će ovo biti jedinstven trenutak u istoriji sporta", rekao je Đoković.

Selektor Tima Evrope će biti legendarni Bjorn Berg koji će u svom timu imati igrače koji su od 2003. godine pa do danas osvojili 66 od ukupno 76 mogućih Grend slem titula.

"Nikada nisam mogao da zamislim da ću imati prilku da sarađujem sa četiri istinske ikone tenisa. Svake godine želimo da pobedimo na ovom takmičenu, a sa Novakom, Rafom, Rodžerom i Endijem imao velike šanse za to", rekao je Berg.

Komentari (0)

Sport