Tenis

Nadal razbio Gaskea i zakazao duel sa Tiafoom u osmini finala US opena

Komentari

Autor: Euronews

04/09/2022

-

08:12 >> 09:14

Nadal razbio Gaskea i zakazao duel sa Tiafoom u osmini finala US opena
Nadal razbio Gaskea i zakazao duel sa Tiafoom u osmini finala US opena - Copyright Tanjug/AP Photo/Adam Hunger

veličina teksta

Aa Aa

Rafael Nadal odigrao je svoj najbolji meč na US openu i lakom pobedom nad Rišarom Gaskeom 3:0 (6:0, 6:1, 7:5) plasirao se u osminu finala US opena gde će se sastati sa Fransisom Tiafoom.

Početak meča nije nagoveštavao da će španski veteran i drugi nosilac na US openu za dva sata i 15 minuta oduvati sa terena Francuza. Imao je Gaske 40:0 na svoj servis, a onda je stao, Rafa je napravio brejk, zatim još dva i uz dobar servis, jako kvalitetne udarce, dobio je prvi set 6:0 za 42 minuta.

Nije Francuz mogao u drugom da stigne ni do brejk lopte, pa je Rafa kao brzi voz za 38 minuta protutnjao do komotnih 6:1.

Uz po jedan brejk, u trećem setu su navijači na US openu gledali malo ravnopravniji duel sve do 5:5. Španac je zatim iskoristio četvrtu brejk loptu, pa lako zaključio meč 7:5.

 

 

"Igrao sam u Americi lošije nego na početku godine i posebno Australijan openu. Međutim ovogodišnja priča i rezutlati na Slemovima su neverovatni i to mi pomaže. Pobede mi daju samopouzdanje, moram da budem spreman i da podignem nivo. Znam da je sada pravi trenutak na turniru za to", istakao je Nadal.

Parovi osmine finala: Medvedev - Kirjos, Karenjo Busta - Hačanov, Davidvič-Fokina - Beretini, Mute - Rud, Ivaška - Siner, Čilić - Alkaraz, Nori - Rubljov, Tiafo - Nadal.

Komentari (0)

Sport