Tenis

Kraj za Rafaela Nadala, Tijafo u četvrtfinalu US Opena

Komentari

Autor: Euronews

06/09/2022

-

08:32

Kraj za Rafaela Nadala, Tijafo u četvrtfinalu US Opena
Rrafael Nadal - Copyright AP Photo/Julia Nikhinson

veličina teksta

Aa Aa

Španski teniser Rafael Nadal eliminisan je u osmini finala US Opena, pošto je poražen od Amerikanca Frensisa Tijafoa 1:3 (4:6, 6:4, 4:6, 3:6) i tako je izvesno propustio šansu da se vrati na čelo ATP liste.

Tijafo je prvi put u karijeri stigao među osam najboljih u Njujorku, gde ga čeka Rus Andrej Rubljov, koji je prethodno nadigrao Britanca Kamerona Norija 3:0 (6:4, 6:4, 6:4).

"Odigrao sam loš meč, a on dobar. Nisam uspevao dugo da držim visok nivo. Nisam bio dovoljno brz, a on je rano hvatao loptu i nisam mogao da ga odaljim iza linije. Tenis je sport pozicioniranja često – ako ne, moraš da budeš vrlo brz i vrlo mlad, a ja u ovom trenutku to više nisam. Udarci mi nisu bili dobri", kazao je Rafael Nadal.

 

 

Španac ostaje na četiri titule u Njujorku i ukupno 22 gren slema, samo jedan više od Novaka Ðokovića.

"Možemo da lamentiramo, ali to ne menja situaciju. Možemo da mislimo – da se nisam povredio, možda bih osvojio Vimbldon, ili neki još turnir u prošlosti. Ili bih možda neke trofeje izgubio jer ne bih uspeo da pronađem unutrašnji snagu kao posle tih povreda. Sve to je deo moje karijere. Mnogo pita je ispalo kako treba, nekada potpuno neočekivano, kao u Australiji i na Rolan Garosu. Ne treba tražiti izgovore, već biti samokritičan, tako se jedino mogu pronaći rešenja za dalje", rekao je osvajač 22 grend slem titule.

Komentari (0)

Sport