Tenis

Nisam slutio da ćeš dominirati tenisom: Pit Sampras uputio poruku Rodžeru Federeru

Komentari

Autor: Euronews

23/09/2022

-

21:42

Nisam slutio da ćeš dominirati tenisom: Pit Sampras uputio poruku Rodžeru Federeru
Pit Sampras - Copyright Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

veličina teksta

Aa Aa

Legendarni američki teniser Pit Sampras snimio je video u kom je poslao poruku Rodžeru Federeru povodom njegovog povlačenja iz tenisa.

Švajacarac će večeras oko 21.30 na Lejver kupu u Londonu poslednji put istrčati na teren, a u dublu sa Rafaelom Nadalom igraće protiv Amerikanaca DŽeka Soka i Frensisa Tijafoa.

Jedini međusobni meč Sampras i Federer odigrali su 2001. na Vimbldonu, a slavio je Švajcarac koji je tada imao nepunih 20 godina.

"Ne znam odakle da počnem, pa ću početi od početka. Kad smo se upoznali, imao si samo 19 godina, bio si igrač koji obećava, ali se već mnogo pričalo o tebi. Imali smo veliku bitku na centralnom terenu Vimbldona i pobedio si me u pet setova. Sećam se da sam napustio teren sa osećajem da sam naišao na sebi ravnog. Nisam znao da ćeš 20 godina kasnije imati 20 grend slem titula, da ćeš godinama biti broj jedan, da ćeš dominirati našim sportom, u stvari, da ćeš postići sve. Nedostajaćeš nam u našem sportu", rekao je Sampras, koji je u karijeri osvojio 14 grend slem trofeja, a preneli su američki mediji.

Rodžer Federer završiće karijeru sa ukupno 103 titule, a više od njega u Open eri tenisa ima samo Amerikanac DŽimi Konors, koji je osvojio 109 trofeja u singlu.

Komentari (0)

Sport