Tenis

Tomaš Berdih: Federer je dao najveći doprinos tenisu

Komentari

Autor: Euronews

02/10/2022

-

10:00

Tomaš Berdih: Federer je dao najveći doprinos tenisu
Rodžer Federer - Copyright AP Photo/Kin Cheung

veličina teksta

Aa Aa

Bivši češki teniser, Tomas Berdih, govorio je o velikoj teniskoj trojci, pri čemu je kao najboljeg istakao Rodžera Federera.

Švajcarac se nedavno povukao i završio karijeru:

"Naslućivao sam da je moguće da se povuče imajući u vidu njegove zdravstvene probleme i kroz šta je sve prolazio. Trebalo je samo da ispranira pravi trenutak. Mislim da je to bio savršen tajming", rekao je Tomaš Berdih za češki Idnes, a potom izdvojio Federera kao čoveka koji je dao najveći doprinos tenisu:

"Oni koji žele da porede najveće asove kroz brojke uvek će naći različite argumente za razne igrače. Možda je broj grend slem titula najobjektivnija mera, ali opet imate sportiste koji su ostavili veliki trag. Mislim da će Federer imati jači trag od Đokovića. On je veća ikona i od Nadala. Možda baš zato što je započeo tu veliku eru. To što je uradio za tenis ne može biti nadjačano bilo kojim rezultatima", poručio je Čeh i istakao da su mnogi zbog Fedexa zavoleli tenis:

"Ima mnogo onih koji su počeli da prate tenis ili da ga igraju zahvaljujući njegovim veštinama na terenu. To ga čini superiornijim u odnosu na ostale. Mada razumem ako neko od navijača nađe nešto posebno i u Nadalu, Đokoviću ili u drugim igračima".

Za kraj, govorio je o tome kako se Švajcarac ponašao van terena:

"Rodžer se ponašao veoma ljudski i prijatno. Ako biste ga sreli u svlačionici ili bilo gde van terena, ne biste verovali da je to on. Bilo je i momenata kada se ponašao kao dečak i kada je pravio gluposti".

Komentari (0)

Sport