Tenis

Đoković preko Kresija do trećeg kola Mastersa u Parizu

Komentari

Autor: Euronews

01/11/2022

-

18:24 >> 18:39

Đoković preko Kresija do trećeg kola Mastersa u Parizu
AP Photo/Stas Filippov - Copyright Tanjug/(AP Photo/Stas Filippov)

veličina teksta

Aa Aa

Srpski teniser Novak Đoković obezbedio je plasman u treće kolo Mastersa u Parizu, posle pobede nad Maksimom Kresijem iz Sjedinjenih Američkih Država 2:0 (7:6, 6:4).

Ovo je bio njihov prvi međusobni duel u karijeri, srpski teniser slavio je posle sat i 45 minuta i u narednom kolu će igrati protiv pobednika meča Karen Hačanov - Mark Andrea Hisler.

Branilac trofeja je od starta zaigrao agresivno, dobrom kretnjom na osnovnoj liniji i odličnim servisima, rivalu nije dopustio puno prilika u uvodnom setu.

Sa druge strane, Amerikanac se mučio da sačuva svoj servis. Đoković je naročito bio agresivan u drugom i osmom gemu, kada je propustio čak tri brejk prilike da ranije dođe do vođstva. Ipak, posle velike borbe, uvodni set je odlučen u taj-brejku, gde je Đoković bio znatno skoncetrisaniji - 7:1.

 

 

Sličan scenario gledali smo i u drugom delu igre. Amerikanac je dugo odolevao napadima Đokovića, koji je uspeo da slomi otpor rivala tek u finišu seta. 

Bilo je to u devetom gemu, kada je Srbin iskoristio prvu brejk priliku, da bi potom sigurnom igrom na svom servisu obezbedio plasman u narednu rundu.

Đoković je 15 puta učestvovao u Parizu i šest puta je podigao pehar, a poslednji poraz u Bersiju doživeo je 2018. godine.

 


.

Komentari (0)

Sport