Tenis

Novak zadovoljan pobedom u Parizu: Nakon uvodnog seta postao sam drugi igrač na terenu

Komentari

Autor: Euronews

03/11/2022

-

20:13

Novak zadovoljan pobedom u Parizu: Nakon uvodnog seta postao sam drugi igrač na terenu
Novak Đoković - Copyright Tanjug/(AP Photo/Ariel Schalit)

veličina teksta

Aa Aa

Novak Đoković sumirao je utiske posle pobede nad Karenom Hačanovim i plasmanom u četvrtfinale Mastersa u Parizu.

Srpski i ruski teniser sastali su se devet puta u karijeri i rezultat je 8:1 u korist Đokovića, koji je jedini poraz doživeo od Moskovljanina upravo na ovom turniru početkom novembra 2018. godine.

"Odličan meč za mene. Svaki naredni meč je sve teži i teži. Uvek je dobro kada odradite meč i pobedite. Hačanov je neko koga poznajem jako dobro, treniramo često zajedno. Igrali smo skoro 10 puta, jedini meč koji smo odigrali ovde on je dobio pre četiri godine u finalu. Posle brejka u desetom gemu prvog seta momentum je prešao na moju stranu, bio sam drugi igrač. U prvom setu se nisam najbolje fizički osećao iz nekog razloga, drugi set je bio sasvim drugačiji. Povećao sam procenat ubačenog prvog servisa. Odlično sam odigrao drugi set i veoma sam zadovoljan.", rekao je Đoković neposredno po završetku meča.

Naredni rival mu je Lorenco Muzeti. Taj duel je na programu u petak od 19:30.

"Museti je mnogo napredovao na betonu, ima velike pobede i ove sedmice, njegova prva titula pre nekoliko nedelja. Ne voli previše beton, ali je jako talentovan. Ima sve u svojoj igri. Sjajno se kreće. Znam njegovu igru dosta dobro.", zaključio je srpski teniser.

Đoković je odigrao dva duela protiv Italijana i oba je pobedio. Novak brani titulu na Mastersu u Parizu, koji se igra za nagradni fond od 6.008.725 evra.

Komentari (0)

Sport