Tenis

Federer se namučio protiv Manarina i prošao dalje nakon predaje Francuza

Komentari

Autor: Euronews

29/06/2021

-

20:01 >> 20:07

Federer se namučio protiv Manarina i prošao dalje nakon predaje Francuza
Rodžer Federer - Copyright AP Photo/Kirsty Wigglesworth

veličina teksta

Aa Aa

Švajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se u drugo kolo Vimbldona nakon što mu je Francuz Adriano Manarino predao meč posle četiri odigrana seta - 6:4, 6:7, 3:6, 6:2.

Trenutno osmi igrač sveta jeste bio veliki favorit protiv iskusnog 41. tenisera sveta, koji je baš danas napunio 33 godine, ali se prilično namučio dok nije ostvario očekivan trijumf.

Imajući u vidu da je Federer dugo vukao povredu kolena, kao i to da je sa 39 godina daleko najstariji učesnik takmičenja u Londonu, svaki meč na kojem se odigra više od tri seta za njega predstavlja ogroman napor.

Videlo se to i tokom susreta protiv Francuza, budući da mu je u pojedinim delovima susreta nedostajalo svežine, pa je na ovom meču igrao isključivo na iskustvo. Jer, njegov rival je u dosadašnjoj karijeri čak 16 puta igrao mečeve protiv tenisera iz "Top 10" grupe, a nijednom nije upeo da pobedi, što samo potvrđuje da mu igra pod pritiskom nije jača strana.

Međutim, nije Francuz dočekao da odigra peti set protiv favorizovanog rivala, već je morao da mu preda zbog problema sa povredom, pa mu tako ovaj 33. rođendan neće ostati u najboljem sećanju.

Komentari (0)

Sport