Tenis

Đoković ubedljiv protiv Rubljova za polufinale završnog mastersa u Torinu

Komentari

Autor: Euronews

16/11/2022

-

13:30

Đoković ubedljiv protiv Rubljova za polufinale završnog mastersa u Torinu
Đoković ubedljiv protiv Rubljova za polufinale završnog mastersa u Torinu - Copyright Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

veličina teksta

Aa Aa

Srpski teniser Novak Đoković ostvario je i drugu pobedu na završnom mastersu u Torinu, i tako obezbedio plasman u polufinale.

Đoković je u drugom kolu crvene grupe pobedio sedmog tenisera sveta, Andreja Rubljova iz Rusije. Bilo je 2:0 u setovima (6:4, 6:1), a meč je trajao sat i osam minuta igre. 

Nekada prvi teniser planete nije imao većih problema protiv rivala. Prvi set je bio neizvestan, a u drugom se već nije postavljalo pitanje pobednika.

Velika borba je viđena u prvom setu, koji je na kraju pripao Novaku Đokoviću koji je iskoristio jedinu priliku za brejk u tom delu meča, i to na set loptu.

Meč je počeo odlično za Đokovića, bar kad je igra na njegov servis u pitanju. Prva tri gema dobio je bez izgubljenog poena, dok je u četvrtom Rubljov uspeo da dobije samo jedan poen.

Rubljov, s druge strane, takođe je bio siguran na svoj servis, sve do osmog gema, u kom je srpski teniser uspeo da od 0:40 dođe do izjednačenja. Ipak, Rus je uspeo da osvoji i četvrti gem.

Đoković je potom ponovo imao odličan servis gem, sa samo jednim izgubljenim poenom, a onda je u narednom, na servis protivnika usledila i prva brejk lopta na meču. Srbin je odmah iskoristio i poveo 1:0.

Fantastično je Novak počeo drugi set. Prvo je bio siguran na svoj, da bi potom osvojio gem i na protinikov servis. Poveo je 3:0, nakon čega je Rubljov smanjio na 3:1.

Nije Đoković dozvoljavao Rubljovu da "priđe" prilici za brejk, pa je sigurnim servisima lako priveo meč kraju, i novim brejkom, potom i novim sigurnim servisom ostvario drugu pobedu u Torinu.

Drugi meč drugog kola u crvenoj grupi završnog mastersa na programu je od 21 čas, kada će se sastati Cicipas i Danil Medvedev iz Rusije.

Komentari (0)

Sport