Tenis

Novak Đoković: Činjenica da sam čekao sedam godina čini ovu pobedu još slađom i većom

Komentari

Autor: Euronews

20/11/2022

-

21:37

Novak Đoković: Činjenica da sam čekao sedam godina čini ovu pobedu još slađom i većom
Novak Đoković: Činjenica da sam čekao sedam godina čini ovu pobedu još slađom i većom - Copyright Tanjug AP/Antonio Calanni

veličina teksta

Aa Aa

Novak Đoković osvojio je šesti put završni masters turnir pošto je u finalu pobedio Kaspera Ruda 2:0 u setovima.

Tom pobedom izjendačio se sa Rodžerom Federerom po broju osvojienih titula na ATP finalu.

Posle duela, Novak nije krio zadovoljstvo.

"Bio sam veoma zadovoljan kako sam igrao sa osnovne linije, pogotov iz forhenda, hteo sam da budem agresivan i isplatilo mi se to. Veoma sam zadovoljan izdanjem", izjavio je Đoković.

Dodao je i da je bio izrazito nervozan kada je servirao za pobedu, iako se mali milion puta našao u toj situaciji.

"Mnogo sam bio nervozan, posebno u onom poenu na 30:30, to je bio najduži poen meča. Morao sam ceo meč da ostanem fokusiran, u svakom momentu može momentum da pređe na drugu stranu. Kada sam servirao za pobedu promašio sam par forhenda, sigurno sam osetio nervozu, ali sam završio to asom i veoma sam zadovoljan. Prošlo je sedam godina, mnogo je to vremena... Činjenica da sam čekao sedam godina čini ovu pobedu još slađom i većom", objasnio je Novak.

Prokomentarisao je i zaista čudnu sezonu koja je iz njega.

"Ogromna je ovo stvar sigurno sam govorio o ovoj čudnoj sezoni 1.000 puta tako da neću da se ponavljam, svi koji prate tenis znaju na šta mislim. Veliko olakšanje i zadovoljstvo, ali i jedva čekam da odmorim nekoliko nedelja. Bio sam 'na iglama' cele godine, da li zbog čekanja odobrenja da odem negde ili zbog turnira, tako da sam baš zadovoljan što sam godinu završio na pozitivan način", podvukao je Novak.

Komentari (0)

Sport