Tenis

Želim da igram egzibicione mečeve širom sveta, ali lekari kažu da je rano: Federer još nije spreman da se vrati na teren

Komentari

Autor: Euronews

03/12/2022

-

10:00

Želim da igram egzibicione mečeve širom sveta, ali lekari kažu da je rano: Federer još nije spreman da se vrati na teren
Rodžer Federer - Copyright AP Photo/Kin Cheung

veličina teksta

Aa Aa

Švajcarski teniser Rožer Federer jeste završio profesionalnu karijeru, ali ima veliku želju da širom sveta organizuje egzibicione mečeve i pozdravi se sa publikom koja ga je podržavala.

Međutim, stanje njegovog povređenog kolena i dalje nije doro i za tako nešto će, kako je otkrio u razgovoru za italijansku Gazetu, morati da sačeka još nekoliko meseci.

"Imam želju da se vratim na teren i kroz egzibicione mečeve se zahvalim navijačima koji su sve ove godine bili uz mene. Voleo bih da igram na mestima na kojima do sada nisam bio i priredim uživanje ljubiteljima tenisa", rekao je Federer i nastavio:

"Međutim, razgovarao sam sa lekarima i oni su mi rekli da je još rano. Stanje mog kolena je takvo da još nisam spreman da izađem na teren. Moram da budem strpljiv i sačekam još nekoliko meseci. Jesam nervozan, ali verujem im i poslušaću ih", rekao je Federer.

Jedan od najboljih tenisera u istoriji ovog sporta okončao je karijeru u 42. godini, a tokom profesionalnog igranja je uspeo da osvoji 20 Grend slem titula, 310 nedelja je bio prvi na ATP listi, od čega 237 u nizu.

Komentari (0)

Sport