Tenis

Odem na Vilmbldon, a žena na šalteru me pita da li imam člansku kartu: Federer otkrio zanimljivu anegdotu

Komentari

Autor: Euronews

09/12/2022

-

15:34

Odem na Vilmbldon, a žena na šalteru me pita da li imam člansku kartu: Federer otkrio zanimljivu anegdotu
Rodžer Federer - Copyright AP Photo/Kin Cheung

veličina teksta

Aa Aa

Švajcarski teniser, Rodžer Federer, jedan od najboljih igrača u istoriji ovog sporta ispričao je anegdotu o tome kako je nedavno želeo da poseti teniski kompleks u Londonu na kojem se igra Vimbldon, ali ga nisu pustili da uđe.

Razlog za to, kako kaže, leži u činjenici da ga jedna pripadnica obezbeđenja nije prepoznala i nije želela da ga pusti bez članske karte.

"Pre nekoliko nedelja sam bio u Londonu, gde je trebalo da se nađem sa doktorom oko konsultacije za dalju terapiju mog povređenog kolena. Nisam znao koliko ću vremena ostati u gradu, pa se nisam ni javio nikome iz Vimbldona. Međutim, kako sam sa doktorom završio veoma brzo shvatio sam da imam tri sata slobodno i odlučio sam da posetim kompleks", počeo je priču Federer.

E, tu su, kao sam kaže, počele njegove muke, budući da ga radnica na ulaznim vratima nije prepoznala i nije htela da ga pusti u kompleks tražeći mu člansku kartu, koju je on automatski dobio kad je 2003. godine osvojio prvi od osam pehara na ovom terenu.

"Nikada ranije nisam bio na Vimbldonu kad nema turnira i nisam znao gde treba da uđemo. Rekao sam treneru koji je bio sa mnom u kolima da ćemo sve brzo završiti i da idem samo da pitam gospođu na ulazu kako da uđem. O, kako sam samo pogrešio", nasmejao se Švajcarac i nastavio dalje:

"Pitao sam je kako mogu da uđem, a ona me je pitala da li imam člansku kartu. Iskren da budem, nisam ni znao da tako nešto postoji. Pokušao sam da joj objasnim da sam mnogo puta igrao na ovim terenima, da smo uvek ulazili da druge strane i da me samo zanima da li i ovde postoji neki način da se uđe, a ona mi je ljubazno rekla da je nemoguće da uđem ako nisam član kluba. Pokušao sam da objasnim da sam osam puta osvajao ovaj turnir i da sam sigurno član, ali ništa ije vredelo".

Federeru nije ostalo ništa drugo nego da ode do kola, napravi krug oko kompleksa, koji uopšte nije mali i pokuša da uđe na drugi ulaz.

"Kad sam se vratio u kola trener me je pitao kako je bilo, a ja sam mu samo poručio da ni ne pokušava da me pita. Otišli smo na drugi ulaz gde inače ulaze igrači i jedna od ljudi iz obezbeđenja mi je rekao 'Gospodine Federer, odakle vi ovde? Voleo bih da se slikamo'. Naravno da sam pristao i pitao ga da li mogu da uđem, a on me je upitao da li imam člansku kartu. Rekao sam da nemam, ali bih voleo da uđem, na šta je on rekao 'Nema problema, sredićemo da Vas puste'. I tako, konačno sam ušao i popio šolju čaja. Želeo sam da odem i mahnem gospođi na ulazu, ali ipak nisam", završio je Federer.

Komentari (0)

Sport