Tenis

Olga ima potencijal za Top 10: Hvalospevi novog trenera srpske teniserke

Komentari

Autor: Euronews

22/12/2022

-

17:55

Olga ima potencijal za Top 10: Hvalospevi novog trenera srpske teniserke
Olga Danilović - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Olga Danilović (21) nedavno je imenovana Salvadora Navara za novog trenera. Španac je tokom igračke karijere najviše dogurao do 157. mesta ATP liste, a po dolasku u tabor Danilovićeve istakao je da srpska teniserka ima potencijal za Top 10.

Beograđanka trenutno zauzima 156. poziciju na svetu, a u toku karijere osvojila je jedan WTA turnir - 2018. godine u Moskvi.

Salvador Navaro je u intervjuu za "Punto de Break" govorio o saradnji sa mladom teniserkom i u prvi plan istakao sve njene kvalitete.

"Mogu da kažem da je izvanredan potencijal, potpuno verujem u njenu igru. Istina, ima stvari za napredak, ali sveukupno gledano, kao igračica, bez sumnje je potencijal za Top 10", uveren je Navaro.

Olga mora da nauči da kontroliše emocije na terenu.

"To je široko rasprostranjen problem u ženskom tenisu. Ima veoma nisku emocionalnu kontrolu i veoma visoku emocionalnu nestabilnost, zbog čega ima toliko različitih šampionki i toliko uspona i padova na rang listi. Ovo je jedna od stvari koje hitno treba poboljšati", jasan je Navaro.

Srpska teniserka ima potencijala za najviše domete u ovom sportu.

"Nema mnogo takvih igračica kao Olga. Tehnički, ona je najbolja teniserka koju sam ikada sreo. Video sam je prethodnih nedelja da je dobra, vesela, kako se savršeno uklapa u grupu u kojoj je jedina devojka. Trudi se, veruje u projekat", zaključio je novi trener Olge Danilović.

Komentari (0)

Sport