Tenis

Đoković o duelima sa Medvedevom: Svaki naš meč je igra "mačke i miša"

Komentari

Autor: Euronews

07/01/2023

-

13:27 >> 13:48

Đoković o duelima sa Medvedevom: Svaki naš meč je igra "mačke i miša"
Đoković i Medvedev - Copyright Tanjug/AP/John Minchillo

veličina teksta

Aa Aa

Novak Đoković plasirao se u finale ATP turnira u Adelejdu posle velike pobede nad Danilom Medvedevom. Najbolji srpski teniser slavio je u dva seta (6:3, 6:4) i za titulu će boriti protiv Sebastijana Korde, sa kojim se do sada nije sastajao.

Po završetku meča sa ruskim teniserom, Đoković je iskoristio priliku da pohvali Medvedeva, a prokomentarisao je povredu zadnje lože, koju je doživeo u finišu uvodnog seta.

Za početak, Đoković je čestitao Božić svim pravoslavnim vernicima.

"Srećan Božić svima koji slave danas i koji ste došli ovde da zajedno proslavimo ovaj praznik. Napravili ste sjajnu atmosferu", rekao je Novak neposredno po završetku meča.

Đoković je pri rezultatu 5:2 u uvodnom setu morao da potraži medicinski tajm-aut zbog problema sa zadnjom ložom.

"Srećom, nije ništa ozbilno. Da jeste, ne bih mogao da nastavim. Pokušao sam da uzmem medicinski tajm-aut, da uzmem lekove i smanjim zapaljenje mišića. Sredio sam se posle nekoliko gemova, zadržao momentum i nisam mu dozvolio da se razmaše. Što sam duže igrao, zadnja loža bi me manje bolela, bila bi više zagrejana. Nadam se da ću biti okej sutra."

Priznao je i da mu je kroz glavu prošao nastup na Australijan openu.

"Ne mogu da kažem da mi Melburn nije prošao kroz glavu. Ali na terenu ne možete da kalkulišete. U ovoj fazi moje karijere svaki meč mi je važan, i gde god da sam idem na pobedu."

Izvojio je i koju reč o današnjem rivalu.

"Sa Danilom nikada nije lako, uvek morate da menjate brzinu, da miksujete, od servisa, pozicije prilikom riterna, razmene... Morate da ga naterate da se ne oseća komotno. Igra mačke i miša je svaki naš meč. Znao sam da će u pojedinim momentima pokušati da odigra nešto više, promenio sam poziciju i uspelo. Ovde nema pravila, uvek igrate onako kako se osećate na terenu", zaključio je Novak.

Ovo je bio 14. okršaj srpskog i ruskog tenisera, a statistika je na strani Đokovića koji u međusobnim duelima vodi 9:5.

Komentari (0)

Sport