Tenis

Đoković stigao u Melburn, u petak egzibicioni meč sa Kirjosom

Komentari

Autor: Tanjug

09/01/2023

-

11:47 >> 11:49

Đoković stigao u Melburn, u petak egzibicioni meč sa Kirjosom
Đoković stigao u Melburn, u petak egzibicioni meč sa Kirjosom - Copyright Tanjug/AP Photo/Kelly Barnes

veličina teksta

Aa Aa

Najbolji srpski teniser Novak Đoković doputovao je danas u Melburn, gde će od narednog ponedeljka igrati na prvom grend slem turniru sezone, Australijan openu.

Đoković je juče osvojio ATP turnir u Adelejdu, pošto je u finalu pobedio Amerikanca Sebastijana Kordu sa 6:7 (8:10), 7:6 (7:3), 6:4.

Australijski mediji objavili su da je Đoković sa svojim timom stigao u Melburn i da će za dva dana odraditi trening sa ruskim teniserom Danilom Medvedevim.

Organizatori Australijan opena saopštili su danas da će Đoković 13. januara odigrati egzibicioni meč sa Nikom Kirjosom na Rod Lejver areni. Ulaznice za ovaj meč koštaju 20 američkih dolara.

"Sav prihod od meča ići će Australijskoj teniskoj fondaciji. Đoković će tempirati svoje pripreme za rekordnu desetu krunu Australijan opena protiv Kirjosa u finalu serije 'savršenih treninga' Australijan opena, koji se održavaju na Rod Lejver Areni svakog popodneva od ponedeljka do petka. Revijalne mečeve će igrati i Rafael Nadal, Danil Medvedev, Koko Gof, Marija Sakari, Džesika Pegula, Stan Vavrinka, Dominik Tim, Tejlor Fric, Aleksandar Zverev i drugi", navodi se u saopštenju Australijan opena.

Najbolji srpski teniser je devet puta u karijeri osvojio Australijan open, a prošle godine nije igrao u Melburnu, pošto je deportovan iz Australije, jer nije bio vakcinisan protiv korone virusa.

Turnir u Melburnu biće odigran od 16. do 29. januara.

Komentari (0)

Sport