Tenis

"Dobro sam, nisam hteo ništa da rizikujem": Đoković se oglasio posle prekida treninga

Komentari

Autor: Euronews

11/01/2023

-

09:29

"Dobro sam, nisam hteo ništa da rizikujem": Đoković se oglasio posle prekida treninga
"Dobro sam, nisam hteo ništa da rizikujem": Đoković se oglasio posle prekida treninga - Copyright Tanjug/AP Photo/Michel Euler

veličina teksta

Aa Aa

Zdravstveno stanje Novaka Đokovića je dobro, a trening meč protiv Danila Medvedeva je prekinut iz preventivnih razloga i ne postoji bojazan od odustajanja sa Australijan Opena, objsanio je peti igrač sveta.

Srpski teniser je u izjavi za australijske medije rekao da je osetio bol u nozi, da je pokušao da nastavi sa radom, ali da je shvatio da bi time samo mogao da pogorša situaciju.

"Nema razloga za preteranu brigu. Osetio sam bol u kolenu, shvatio sam da bi dalji napor mogao dfa pogorša situaciju i odlučio sam da prekinem. Izvinio sam se Danilu, objasnio mu o čemu je reč i on je to razumeo. Biće sve u redu", poručio je Đoković.

Podsećanja radi, Đoković je nakon nešto više od pola sata zajedničkog treninga sa Danilom Medvedevim odlučio da ga prekine, budući da je u tih 30 minuta tri puta tražio medicinsku pomoć zbog problema sa kolenom leve noge.

Sličnih problema peti igrač sveta je imao i u finalu turnira u Adelejdu i to upravo protiv Medvedeva, ali je tada uspeo da izgura meč do kraja.

Inače, australijski mediji su danas objavili i intervju sa najboljim srpskim teniserom koji je pričao o dešavanjima u Australiji od pre godinu dana, kad mu je bilo zabranjeno da učestvuje na Australijan openu, a potom je deportovan iz zemlje.

"Imao sam svu potrebnu dokumentaciju, pratio sam uputstva i ne znam gde sam pogrešio. Pre mene je u zemlju ušlo nekoliko igrača koji su imali istu dokumentaciju kao ja, ali se podigla medijska prašina i nije mi dozvoljeno da uđem u Australiju. Bili su to teški dani za mene i samo sam želeo da se sve završi i da odem kući", rekao je Đoković

Prvi Grend slem u sezoni počinje 16. januara, Novak Đokvić ima priliku da osvoji 10. trofej u Melburnu, a pre toga bi, u petak, trebalo da odigra egzibicioni meč protiv domaćeg tenisera Nika Kirjosa, za koji su karte prodate u rekordnom roku.

Komentari (0)

Sport