Tenis

Nik Kirjos se povukao sa Australijan Opena: Australijanac morao da odustane zbog povrede

Komentari

Autor: Euronews

16/01/2023

-

09:01

Nik Kirjos se povukao sa Australijan Opena: Australijanac morao da odustane zbog povrede
Nik Kirjos se povukao sa Australijan Opena: Australijanac morao da odustane zbog povrede - Copyright Tanjug/AP Photo/Mark Baker

veličina teksta

Aa Aa

Australijski teniser Nik Kirijos odlučio je da se povuče sa prvog ovogodišnjeg Grend slema, budući da ima problema sa kolenom.

Australijanac, koji je u finalu Vimbldona prošle godine poražen u duelu sa Novakom Đokovićem, trebalo je da sutra u 1. kolu Australijan opena igra protiv Rusa Romana Safiulina i na ovom turniru je imao velike ambicije.

Međutim, ispostavilo se da je njegovo koleno u takvom stanju da ne može da izdrži napore igranja Grend slema u kojem su za pobedu potrebna tri seta.

"Ova odluka mi je izuzetno teško pala, ali nisam mogao da igram. Ovo je moj teren, ovde sam već slavio u dublu i zaista sam imao velika očekivanja. Trudio sam se da za ovaj turnir budem u što boljoj formi, ali nisam mogao. Teško je, ali vratiću se da igram na najboljem nivou", rekao je Kirjos u obrazloženju svoje odluke.

Nik je pre samo dva dana odigrao egzibicioni meč protiv Novaka Đokovića na kojem nije bilo vidljivo da ima bilo kakvih problema, zbog čega ova njegova odluka još više iznenadila teniski svet.

Komentari (0)

Sport