Tenis

Goran Bubanj za Euronews Srbija: Nadal neće odbraniti trofej u Melburnu

Komentari

Autor: Euronews

16/01/2023

-

13:56

Goran Bubanj za Euronews Srbija: Nadal neće odbraniti trofej u Melburnu
Goran Bubanj - Copyright Euronews/Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Španac Rafael Nadal neće ove godine odbraniti titulu na Australijan Openu, a najlbliži tome da mu je preotme je najbolji srpski teniser Novak Đoković, rekao je gostujući na Euronews Srbija poznati teniski trener Goran Bubanj.

Iskusni stručnjak je uveren da Rafa ne može da ponovi prošlogodišnju sezonu, a smatra i da će publika u Melburnu biti na Novakovoj strani.

Euronews

"Još uvek je neizvesno kako će publika u Australiji prihvatiti Đokovića, ali egzibicioni meč protiv Nika Kirjosa je pokazao da će sve biti u redu. Mada i ako navijači budu navijali za rivala to ne znači da su protiv njega, već je moguće da je dijaspore te države velika u Australiji. Ali, Đoković je mnogo puta pokazao da sve te probleme ume da prevaziđe, baš kao što je po strani ostavio i sve ono što se dešavalo proše godine ", rekao je Bubanj i dodao:

"Novak za prvog rivala ima španskog tenisera Karlosa Roberta Buenu koji je 75. igrač sveta, dugo je među 100 i on je u ovom trenutku rival po meri za prvo kolo. Nadal je proglasio Novaka za favorita jer je lakše kada taj pritisak skinete sa sebe, ali mislim da Španac neće osvojiti trofej ove godine. Ne samo zbog Novaka, već i zbog ostalih igrača među kojima mislim da ima dovoljan broj igrača kojimogu da ga pobede".

Đokoviće cij na prvom Grend slemu u sezoni je osvajanje jubilarne 10. titule u Melburnu, a Bubanj smatra da ostali srpski teniseri imaju šanse da naprave veliki uspeh.

"Lajović je, na žalost, izgubio, ali ostali naši igrači imaju rivale protiv kojih mogu da igraju i smatram da je za svakog od njih uspeh ukoliko i u drugoj nedelji Asutralijan opena budu bili na terenu", rekao je Bubanj.

Komentari (0)

Sport