Tenis

Novaka muči povreda: Iskreno, nije uopšte dobro, mogu da se molim Bogu da sve bude kako treba

Komentari

Autor: Euronews

19/01/2023

-

13:41

Novaka muči povreda: Iskreno, nije uopšte dobro, mogu da se molim Bogu da sve bude kako treba
Novaka muči povreda: Iskreno, nije uopšte dobro, mogu da se molim Bogu da sve bude kako treba - Copyright Tanjug/AP Photo/Aaron Favila

veličina teksta

Aa Aa

Novak Đoković je za nešto manje od tri sata eliminsao borbenog Francuza Enca Kuakoa (3:1) i zakazao duel u trećem kolu Australijan opena protiv Grigorija Dimitrova.

Razlog gubitka drugog seta bili su i jači bolovi u povređenoj zadnjoj loži zbog koje je posle devetog gema zatražio medicinsku pomoć. I nije krio Nole posle meča da ga povreda mnogo brine.

"Iskreno, nije dobro uopšte. Mogu samo da idem dan po dan. U prošlom meču je osećaj bio mnogo bolji nego danas. To je sve što mogu da kažem. I da se se molim Bogu da će sve biti dobro", zabrinuto je odgovorio Novak.

Pohvalio je Kuakoa.

"Kada izađeš na teren kao favorit protiv nekog ko je prvi put istrčao na Rod Lejver arenu, očekuješ da će on slati svoje najbolje udarce. Moraš da se izboriš sa tim. Međutim, mnogo puta sam bio u ovakvim situacijama, a iskustvo pomaže. Svašta je se dešavalo večeras, Enco zaslužio pohvale za borbu. Sjajan tenis je igrao, posebno u drugom setu. Obojica smo se mučili, imali lekarske tajm-aute, bilo je tu i drugih stvari, jer u noćnim terminima je atmosfera naelektrisana, a to ima i dobre i loše strane".

 

 

Nije planirao da se na terenu zadrži skoro tri sata.

"Hteo sam da prođem u tri seta, nisam uspeo… Lopte su malo sporije nego pre par godina kada sam poslednji put igrao ovde. Ne žalim se, samo konstatujem da je teže doći do vinera, posebno kada igraš protiv nekog poput Enca, koji je veliki atleta… Nosio sam se i sa tom povredom, ali treći i četvrti set su lepo počeli i to je bilo to".

Naredni rival Grigori Dimitrov dobio je samo jedan od 10 međusobnih mečeva. Danas ga Laslo Đere nije mnogo namučio.

"Mnogo puta smo igrali, mada nismo godinama. Koliko se sećam, ovde nikada nismo. Biće zanimljivo, braća smo sa Balkana, biće dosta navijača na tribinama, nadam se pobedi", rekao je Novak.

Komentari (0)

Sport