Tenis

Marin Čilić uspešno operisan: Oporavak ide dobro, izabrao sam najbolje rešenje

Komentari

Autor: Euronews

20/01/2023

-

18:56

Marin Čilić uspešno operisan: Oporavak ide dobro, izabrao sam najbolje rešenje
Marin Čilić - Copyright Tanjug/AP/Andy Brownbill

veličina teksta

Aa Aa

Hrvatski teniser Marin Čilić početkom januara doneo je odluku da "preskoči" Australijan Open i da se posveti oporavku od povrede koja ga muči već neko vreme.


Čilića već duže muči povreda kolena, a kako bi se u potpunosti oporavio od iste, posle konsultacija sa specijalistima, doneo je odluku da se podvrgne hirurškoj intervenciji. Tridesetčetvorogodišnji teniser obavestio javnost i svoje navijače da oporavak teče po planu, a na svoju objavu putem društvenih mreža priložio je i fotografije iz bolničke postelje.

"Nekoliko izazovnih nedelja na početku 2023. godine. Posle konsultacija sa specijalistima, doneo sam tešku odluku da se podvrgnem operaciji na kolenu, a sve to se činilo najboljom opcijom za rešenje problema koji imam, odnosno za saniranje povrede. Sve je prošlo u najboljem redu", napisao je Čilić.

 



Marin Čilić je trostruki finalista na grend slem turnirima. U svom prvom finalu na US Openu osvojio je titulu 2014. godine, a taj rezultat nije uspeo da ponovi na Vimbldonu 2017. i na Australijan Openu 2018. godine. Na Rolan Garosu je prošle sezone eliminisan u polufinalu. Najbolji rezultat na ATP listi bilo mu je treće mesto 2018, a trenutno je 18. igrač na svetu.

Komentari (0)

Sport