Tenis

De Minor ne žali previše: Bilo je teško od starta, nisam znao šta da radim

Komentari

Autor: Euronews

23/01/2023

-

13:58

De Minor ne žali previše: Bilo je teško od starta, nisam znao šta da radim
Aleks De Minor - Copyright AP Photo/Aaron Favila

veličina teksta

Aa Aa

Aleks de Minor nije odigrao najbolji meč protiv Novaka Đokovića u osmini finala Australijan opena, gde je pred domaćom publikom izgubio u tri seta. Australijanac je uzeo svega pet gemova srpskom teniseru, međutim, nije žalio zbog ishoda, pošto je na drugoj strani mreže imao devetostrukog šampiona turnira.

"Suočio sam se sa vrlo dobrim protivnikom, koji je igrao na visokom nivou. Novak je verovatno bio najbliži svom najboljem tenisu. Rekao bih... Ako bude nastavio ovako, definitivno će uzeti titulu. Ono što Novaka čini Novakom jeste kretanje i dubina udaraca. Danas je stalno vršio pritisak i nisam dobijao lake poene na svom servisu", rekao je De Minor i dodao:

"Bilo je teško od samog početka. Ni u jednom momentu nisam uspeo da mu otežam meč, da ga stavim pod pritisak. Znao sam šta mogu da očekujem. Imao sam plan, ali ponekad vaš protivnik otežava izvršavanje istog. To je on danas radio. Bio je na drugačijem nivou od mene. Na startu je bio vrlo solidan, a onda se opustio još više. Osećao sam da može da pogodi viner sa svakog dela terena. Nisam znao šta da radim."

Imao je plan protiv Novaka...

"Probao sam da budem agresivan. To je bio plan igre, da ga pokrenem. Nisam uspeo. Kad god sam ga 'šetao', bio je dobar. Kada udara lopticu agresivno, ravno, duboko, ne daje mi mnogo šansi da ga napadnem", konstatovao je Australijanac.

Srpski teniser će u četvrtfinalu turnira u Melburnu odmeriti snage sa Andrejom Rubljovim, koji je prethodno eliminisao Holgera Runea u pet setova. To će biti četvrti duel Novaka i Rusa, a statistika je strani Đokoviča, koji vodi u međusobnim okršajima 2:1.

Komentari (0)

Sport