Tenis

Tomi Has: Bila bi šteta ako Đoković ne bi mogao da igra u SAD

Komentari

Autor: Tanjug

23/01/2023

-

15:18

Tomi Has: Bila bi šteta ako Đoković ne bi mogao da igra u SAD
Tomi Has: Bila bi šteta ako Đoković ne bi mogao da igra u SAD - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Direktor Mastersa u Indijan Velsu Tomi Has izjavio je danas u Melburnu da bi bila šteta ako srpski teniser Novak Đoković ne bi mogao da igra u SAD, pošto nije vakcinisan protiv korona virusa, prenosi Rojters.

Đoković bi mogao da propusti masterse u Indijan Velsu i Majamiju, pošto je američka vlada do aprila produžila zabranu ulaska u zemlju nevakcinisanim strancima. Rojters podseća da Đoković prošle godine nije igrao na mastersima u Indijan Velsu i Majamiju, kao i na Ju-Es openu, pošto nije vakcinisan protiv korona virusa.

"Bila bi šteta da Đoković ne dođe na ove turnire, ili mu ne bude dozvoljeno da dođe", rekao je Has novinarima u Melburnu gde se održava Australijan open.

Masters u Indijan Velsu biće odigran od šestog do 19. marta, dok je turnir u Majamiju na programu od 19. marta do drugog aprila.

Has je dodao da će organizatori Indijan Velsa učiniti "sve" da pomognu Đokoviću da zaigra na ovom turniru.

"Vlasti bi trebalo da ukinu ova pravila sredinom aprila. Bilo bi lepo da se odreknemo tih obaveza malo ranije kako bi Đoković mogao da dođe i igra u Indijan Velsu i Majamiju. Mislim da želi da igra, pa treba da mu damo šansu. Nadam se da će Đoković igrati u Indijan Velsu", dodao je Has.

On je na kraju rekao da se nada da će Đoković, ako bude zdrav, preuzeti prvo mesto na ATP listi. Đoković će u sredu u četvrtfinalu Australijan opena igrati ruskog tenisera Andreja Rubljova.

Komentari (0)

Sport