Tenis

Cicipas pred celim svetom poručio: Novače, najveći si koji je ikada držao teniski reket

Komentari

Autor: Euronews

29/01/2023

-

13:34

Cicipas pred celim svetom poručio: Novače, najveći si koji je ikada držao teniski reket
Cicipas i Đoković - Copyright Tanjug/AP Photo/Mark Baker

veličina teksta

Aa Aa

Stefanos Cicipas doživeo je 11. poraz od Novaka Đokovića u njihovom 13. duelu, a čak šesti u finalima. Nikada nije pobedio u borbi za titulu najboljeg igrača sveta. Po drugi put su Srbin i Grk igrali u finalu grend slem turnira, posle Rolan Garosa 2021. godine, Cicipas je morao da čestita Đokoviću i u borbi za trofej na Australijan Openu.


Trudio se grčki teniser koliko je mogao, mučio Đokovića posebno u drugom i trećem setu, ali više od toga nije mogao protiv raspoloženog Novaka.

Upravo se Đokoviću obratio na početku svoje izjave.

"Ne znam šta da kažem. Sve govori samo za sebe, šta si sve uradio, šta si sve osvojio… Ne samo to, imaš neverovatnu podršku i mislim da smo imali sličan razvojni put.  Ti mene činiš boljim teniserom, jedan si od najvećih u našem sportu. Ma, Đoković je najveći koji je ikada držao teniski reket u istoriji. Zahvalio bih ti se za sve što si uradio u našem poslu i što nas sve guraš da damo maksimum i da budemo bolji", konkretan je bio Cicipas.

 



Grk će još morati da sačeka na grend slem titulu.

"Nije lako izgubiti još jedno grend slem finale. Ali, voljan sam i željan da radim i napredujem. Ekstremno sam privilegovan što se bavim i živim od tenisa. Hvala i mojim navijačima", rekao je Cicipas.

Komentari (0)

Sport