Tenis

Još jedna pobeda i idemo u Svetsku grupu: Dejvis kup reprezentacija Srbije protiv Norveške u Oslu

Komentari

Autor: Euronews

04/02/2023

-

09:55

Još jedna pobeda i idemo u Svetsku grupu: Dejvis kup reprezentacija Srbije protiv Norveške u Oslu
Trening srpskih tenisera u Insbruku - Copyright Teniski savez Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Dejvis kup reprezentacija Srbije na dobrom je putu da savlada Norvešku u kvalifikacionom meču za ulazak u Svetsku grupu, a za konačan trijumf potrebna joj je još jedna pobeda u Oslu.

Drugog i ujedno poslednjeg dana takmičenja u Oslu prvi na teren izlaze dublovi. Srbiju će predstavljati Nikola Ćaćić (70. na ATP listi dublova) i Filip Krajinović (56. na ATP listi singlova), dok su za tim domaćina na žrebu prijavljeni Viktor Đurasović i Herman Hojeral.

Ukoliko Srbija dođe i do pobede u dublu, time će stići do tri pobede u ovom susretu koje našoj reprezentaciji donosi plasman u grupnu fazu Svetske grupe koja je na programu u septembru.

Nakon dubla sledi singl meč u kome će se boriti prve table oba tima Kecmanović i Đurasović, nakon njih na teren će izaći Đere i Petrović.

Prvog dana takmičenja odigrana su dva singl meča. Susret Norveške i Srbije otvorili su prvi reket Dejvis kup selekcije Srbije Miomir Kecmanović (34. na ATP listi singlova) i druga tabla norveškog tima Andreja Petrović (1265. na ATP listi singlova).  Pobedu i prvi poen Srbiji sjajnom igrom upisao je Kecmanović rezultatom 6:1, 6:3.

Nastavak dana doneo je susret Dejvis kup reprezentativca Srbije Lasla Đerea (65. na ATP listi singlova) i prvog igrača norveškog tima Viktora Đurasovića (362. na ATP listi singlova). Norvežanin je pružio jači otpor, ali je na kraju Đere odigrao čvrsto i doneo drugu pobedu za našu zemlju rezultatom 6:3, 4:6, 7:6(10:8).

Komentari (0)

Sport