Tenis

Povreda kuka uzela maha: Rafael Nadal propušta Indijan Vels i ispada iz Top 10

Komentari

Autor: Euronews

28/02/2023

-

21:35

Povreda kuka uzela maha: Rafael Nadal propušta Indijan Vels i ispada iz Top 10
Rafael Nadal - Copyright Tanjug/AP Photo/Dita Alangkara

veličina teksta

Aa Aa

Rafael Nadal neće učestvovati na Mastersu u Indijan Velsu, koji je na programu od 6. do 19. marta. Španski teniser i prošlogodišnji finalista ovog turnira doneo je odluku da preskoči takmičenje u SAD-u zbog povrede kuka i mišića.

Iako je "Bik sa Majorke" proveo određeno vreme na rehabilitaciji kako bi se što bolje pripremio za ovaj turnir, nije uspeo da sanira posledice povrede, a sa obzirom da je prošle godine zaustavljen u finalu, Španac neće biti u situaciji da brani 600 poena. Zbog toga će uskoro ispasti iz liste Top 10 igrača sveta, a na njegovo mesto će doći Hubert Hurkač, koji zaostaje za Nadalom samo 250 poena.

"Prošlo je dosta vremena otkako nisam razgovarao sa vama. Napravio sam malo vremena za sebe, počeo sa terapijama po savetu doktora i nastavio sa rehabilitacijom kako bih se vratio u što boljoj formi", napisao je Nadal na društvenim mrežama.

Nadal je ovaj Masters osvajao tri puta. Najpre 2007. kada je u finalu pobedio Novaka Đokovića. Zatim 2009. kada je bio bolji od Endija Marija i 2013. kada je slavio protiv Martina del Potra.

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Sport