Tenis

Repriza finala Australijan opena u Indijan Velsu: Sabalenka i Ribakina u borbi za titulu

Komentari

Autor: Euronews

18/03/2023

-

12:18

Repriza finala Australijan opena u Indijan Velsu: Sabalenka i Ribakina u borbi za titulu
Repriza finala Australijan opena u Indijan Velsu: Sabalenka i Ribakina u borbi za titulu - Copyright Tanjug/AP Photo/Aaron Favila

veličina teksta

Aa Aa

Elena Ribakina pobedila je najbolju teniserku sveta Igu Švjontek u dva seta (6:2, 6:2) i plasirala se u finale Indijan Velsa, gde će za titulu boriti sa Arinom Sabalenkom, koja je prethodno eliminisala Mariju Sakari (6:2, 6:3).

Iako je Švjontekova slovila za velikog favorita, Kazahstanka ruskog porekla, bez većih problema savladala je Poljakinju nakon samo 77 minuta, prepustivši rivalki svega četiri gema do kraja meča.

Što se tiče drugog polufinalnog susreta, Sabalenka je takođe bila dominantna protiv svoje protivnice, a do finala je stigla nakon nešto manje od sat i po vremena igre. Ona je u uvodnom setu tri puta oduzimala servis Grkinji, dok je u drugom delu igre napravila dva brejka.

Ribakina i Beloruskinja su do sada odigrale četiri meča, a statistika je na strani Sabalenke, koja je ostvarila sve četiri pobede, dok je poslednja bila u finalu Australijan opena.

Ona će u Indijan Velsu igrati za svoju 13 titulu u karijeri, dok će Ribakina pokušati da osvoji četvri trofej.

Komentari (0)

Sport