Tenis

Odličan start Lajovića u Majamiju: Savladao Mareja i pridružio se Đereu u drugom kolu mastersa

Komentari

Autor: Euronews

23/03/2023

-

07:48 >> 07:50

Odličan start Lajovića u Majamiju: Savladao Mareja i pridružio se Đereu u drugom kolu mastersa
Dušan Lajović - Copyright AP Photo/Jim Rassol

veličina teksta

Aa Aa

Dušan Lajović pridružio se Laslu Đereu u drugom kolu mastersa u Majamiju, pošto je na startu turnira pobedio Endija Mareja. Srpski teniser slavio je u dva seta (6:4, 7:5) i bez većih problema obezbedio plasman u narednu rundu, gde ga čeka 37. teniser sveta, Amerikanac Maksim Kresi.

Lajović je do vođstva na meču došao zahvaljujući odlučujućem brejku u sedmom gemu uvodnog seta. Do tog brejka, Škota je uglavnom služio servis, ali je pri rezultatu 3:3, napravio seriju grešaka, što je srpski teniser umeo da iskoristi, a kasnije i povede 1-0. 

 

 

U drugom setu oba tenisera su bila stopostotna na svojim servisima, sve do devetog gema kada je Lajovič najavio seriju brejkova. Srbin je najpre poveo 5:4, da bi nakon ribrejka Mareja, Lajović još jednom oduzeo servis rivalu za 6:5.U narednom gemu 76. teniser ATP liste samo je potvrdio trijumf, a dvostruki šampion ovog turnira, eliminisan je već u ranoj fazi takmičanja.

To je bio njihov prvi međusobni duel, a momak iz Beograda slavio je nakon nešto više od sat i po vremena. Što se tiče susreta sa Kresijem, njih dvojica odigrali su jedan meč do sada, a pobedu je ostvario američki teniser i to prošle godine na turniru u Sidneju kada je slavio rezultatom 6:3, 6:4.

Masters u Majamiju igra se za nagradni fond od 8,8 miliona dolara.

Komentari (0)

Sport