Tenis

Del Potro: Od mog kolena zavisi da li ću igrati na Ju-Es openu

Komentari

Autor: Tanjug

26/03/2023

-

17:57

Del Potro: Od mog kolena zavisi da li ću igrati na Ju-Es openu
MN Press - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Legendarni argentinski teniser Huan Martin Del Potro izjavio je da se nada da će igrati na poslednjem grend slem turniru sezone Ju-Es openu, koji će biti održan od 28. avgusta do 10. septembra u Njujorku.

Del Potro se povukao iz tenisa u februaru prošle godine zbo problema sa povredom kolena, a poslednji meč odigrao je na ATP turniru u Buenos Ajresu.

"Kao što sam rekao, pokušaću da igram na Ju-Es openu. Moj tenis neće da bude problem, ali koleno hoće. Taj turnir je specijalan za mene i daću sve od sebe da se spremim. Ima dovoljno vremena, počeću da treniram i videću kako će moja noga da reaguje", izjavio je Del Potro u razgovoru sa poznatim novinarom Denijom Mičem.

Del Potro (34) je u karijeri osvojio 22 trofeja, a 2009. je trijumfovao na Ju-Es openu. On je najbolji plasman na ATP listi imao u avgustu 2018. kada je bio treći teniser sveta.

"Jedino što mi nedostaje je broj jedan. Želeo sam da to postignem, ali nikada nisam uspeo jer sam igrao u vreme Rafaela Nadala, Rodžera Federera i Novaka Đokovića. Kada pogledam na svoju karijeru i vidim sa kim sa igrao, osećam se veoma lepo, jer znam ko me je sprečio da budem prvi", zaključio je Argentinac.
 

Komentari (0)

Sport