Tenis

Alkaraz nakon pobede nad Lajovićem: Osećam se komforno, a tada sam težak protivnik

Komentari

Autor: Tanjug

27/03/2023

-

15:35

Alkaraz nakon pobede nad Lajovićem: Osećam se komforno, a tada sam težak protivnik
Alkaraz nakon pobede nad Lajovićem: Osećam se komforno, a tada sam težak protivnik - Copyright Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

veličina teksta

Aa Aa

Najbolji teniser sveta Španac Karlos Alkaraz priznao je da očekuje težak meč protiv Amerikanca Tomija Pola u osmini finala mastersa u Majamiju, ali je dodao da ume da se prilagodi svakom protivniku, prenosi Jurosport.

Španski teniser obezbedio je plasman u osmini finala posle pobede nad Dušanom Lajovićem. Srbin je izgubio prvi set sa "nulom", da bi u nastavku meča pokazao bolju sliku na terenu, ali nedovoljno dobru da bi izbegao poraz -  6:0, 7:6 (7:5).

"Osećam se komforno kojim god stilom da igram. Kada igram svoju igru, ali promašujem mnogo kad sam agresivan, onda promenim plan i pokušavam da budem čvršći - osećam se kako treba kad je reč o kretanju i smatram sebe veoma brzim igračem. Pokušavam to da iskoristim, da budem mlad, brz. Smatram sebe teškim protivnikom, jer kombinujem oba stila", rekao je Alkaraz.

Španski teniser će sutra u osmini finala mastersa u Majamiju igrati sa Polom. Biće do njihov drugi duel, a u prvom je slavio Amerikanac u tri seta, kada je pobedio Alkaraza u prvom kolu turnira u Montrealu, sredinom oktobra prošle godine. 

Komentari (0)

Sport