Tenis

Đoković pre ostalih kreće u borbu za Top osam u Rimu: Novak na terenu već od 11 časova

Komentari

Autor: Euronews

15/05/2023

-

18:14

Đoković pre ostalih kreće u borbu za Top osam u Rimu: Novak na terenu već od 11 časova
Novak Đoković - Copyright Tanjug/(AP Photo/Andrew Medichini)

veličina teksta

Aa Aa

Novak Đoković će sutra morati ranije da ustane, jer je njegov meč osmine finala sa Kameronom Norijem prvi na programu, što znači da će srpski i britanski teniser ukrstiti rekete već u 11 časova. Branilac trofeja bio je slobodan u prvom kolu, pa će mu ovo biti tek treći ovogodišnji nastup na "Foro Italiku", posle pobeda protiv Argentinca Tomasa Ečeverija i Bugarina Grigora Dimitrova.

Na putu do trećeg duela sa 13-plasiranim kolegom sa ATP liste pokazao je dosta toga dobrog, ali je imao i problema u igri, pa nema sumnje da mora biti maksimalan protiv rivala kog je do sada pobeđivao. Prvo na Završnom masterdsu 2021. godine (6:2, 6:1), a onda sezonu kasnije na grend slemu u Londonu. Prošlog leta je to učinio u četiri seta, pošto je krenuo iz minusa - 2:6, 6:3, 6:2, 6:4. 

Nori je do novog susreta sa Novakom stigao sigurnim trijumfima nd Milerom i Fučovičem, bez ijednog izgubljenog seta, pa njegov tim smatra da nije bez šansi protiv, po mnogim kriterijumima, najboljeg tenisera sveta svih vremena. Bez obzira na to što Đokoviću leži rimska šljaka, pa je na njoj čak šest puta držao šampionske govore. 

Sutra svoju borbu u Rimu nastavlja i drugi Srbin, s tim što će Laslo Đere na teren tek posle 15 sati, kada ga sa druge strane mreže čeka Norvežanin Kasper Rud. Naš teniser je do sada bio bolji od Konstana Letijena, 23. nosioca Van De Zendšlupa i Kristijana Garina. 

Komentari (0)

Sport