Tenis

Rolan Garos: Đere na terenu danas posle 14.00, Đoković najverovatnije u ponedeljak

Komentari

Autor: Tanjug

28/05/2023

-

11:45

Rolan Garos: Đere na terenu danas posle 14.00, Đoković najverovatnije u ponedeljak
Laslo Đere - Copyright Tanjug/AP/Jean-Francois Badias

veličina teksta

Aa Aa

Na teniskim terenima Rolan Garosa u Parizu danas počinje takmičenje na drugom grend slem turniru u godini, na kojem će Srbija imati sedam predstavnika. Na turniru u Parizu nastupiće Novak Đoković, Filip Krajinović, Miomir Kecmanović, Dušan Lajović, Laslo Đere, Hamad Međedović i Olga Danilović.

Laslo Đere će jedini danas od srpskih predstavnika izaći na teren, on će igrati posle 14 časova protiv ruskog tenisera Andreja Rubljova. Najbolji srpski teniser, Novak Đoković, igraće najverovatnije u ponedeljak protiv Aleksandra Kovačevića iz SAD. Đoković, koji je dva puta u karijeri osvojio Rolan Garos, važi za jednog od glavnih favorita za osvajanje Otvorenog prvenstva Francuske.

Rival Dušanu Lajović biće Džidžen Džang iz Kine, a Filip Krajinović će se sastati sa Frensisom Tijafom iz SAD. Hamad Međedović će po prvi put u karijeri igrati u glavnom žrebu jednog grend slem turnira, a njegov protivnik u prvom kolu biće Markos Giron iz SAD. Miomir Kecmanović će se sastati sa kvalifikantom iz Italije Andreom Vavasorijem, dok će Olgu Danilović igrati sa Katerinom Baindl iz Ukrajine.

Titulu u muškoj konkurenciji neće braniti Španac Rafael Nadal, koji je odustao od nastupa na Otvorenom prvenstvu Francuske, pošto se još nije oporavio od povrede. Titulu u ženskoj konkurenciji braniće najbolja teniserka sveta Poljakinja Iga Švjontek, koja je prošle godine u finalu savladala Amerikanku Koko Gof 6:1, 6:3.

Ovogodišnji nagradni fond Rolan Garosa uvećan je na rekordnih 49,6 miliona evra. Pobednici u singlu u muškoj i ženskoj konkurenciji dobiće po 2,3 miliona evra.

 

Komentari (0)

Sport