Tenis

Novak Đoković startuje za Rolan Garosu, Kovačević rival posle 13.15 časova

Komentari

Autor: Euronews

29/05/2023

-

08:21

Novak Đoković startuje za Rolan Garosu, Kovačević rival posle 13.15 časova
Novak Đoković - Copyright Tanjug/(AP Photo/Andrew Medichini)

veličina teksta

Aa Aa

Novak Đoković kreće po 23. Grend slem trofej, na startu Rolan Garosa danas posle 13.15 časova prvi rival mu je Amerikanac Aleksandar Kovačević. Ne bi trebalo da mu 114. igrač na ATP listi bude neka teža prepreka, ali jean od najboljih tenisera u istoriji nekako je navikao i navijače da taj prvi meč, pogotovo na velikim turnirima, igra u nekoj drugoj brzini.

"Na turniru bez Rafe Nadala, Novak Đoković i Karlos Alkaraz su po meni favoriti za osvajanje titule u Parizu. Kad turnir počne, a Novak krene da pobeđuje biće kristalno jasno da će postati glavni favorit. Bez Rafe, ovogodišnji Rolan Garos će biti mnogo otvoreniji po pitanju pobednika", istakao je stručni konsultat "Jurosporta" Mats Vilander.

 

 

Zbog trenutne forme Karlos Alkazar je s pravom uz rame Đokoviću, mnogi ih očekuju u polufinalu što bi predstavljalo "finale pre finala" za obojicu. Đoković je u žiži javnosti, njegov trening sa Hačanovim pratilo je 5.000 ljudi.

Danas će na terene u Parizu izaći još trojica srpskih tenisera. Prema najavljenom programu Filip Krajinović i Fransis Tijafo igraće posle 14.00 časova, mladi Hamad Međedović od 14.30 igra sa Amerikancem Markosom Gironom, a poslednji na teren će Dušan Lajović. Njegov rival posle 16.00 časova jhe Žinžen Žang iz Kine.

Komentari (0)

Sport