Tenis

Novak Đoković "odservirao" Kovačevića i prošao u drugo kolo Rolan Garosa

Komentari

Autor: Euronews

29/05/2023

-

16:28

Novak Đoković "odservirao" Kovačevića i prošao u drugo kolo Rolan Garosa
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP/Jean-Francois Badias

veličina teksta

Aa Aa

Novak Đoković pobedom je zakoračio u borbu za ovogodišnju titulu Rolan Garosa, pošto je u tri seta meča uvodnog kola Grend slema na šljaci savladao sebi nedoraslog Aleksandra Kovačevića - 6:3, 6:2, 7:6. 

Od početka "reketanja" sa 114. teniserom sa ATP liste, osvajač 22 turnira serije 2.000 i trenutno treći reket sveta radio je šta je hteo na glavnom terenu "Filip Šatrije" kompleksa, jer Amerikanac srpskih korena nikako nije mogao da parira enormnom kvalitetu i iskustvu vlasnika svih važnijih rekorda "belog sporta".

Naravno, nije baš sve bilo idealno u Novakovom tenisu, jer tek podiže "radnu temperaturu" za ključne bitke za tron na kom je čak 14 puta sedeo (zbog povrede) odsutni Rafael Nadal, ali ni jednog trenutka nije gubio kontrolu nad dešavanjima.

Čak ni u zadnjem delu dvoboja s unapred poznatim dobitnikom, kada je rezultatski rasterećeni, od strane publike u Parizu bodreniji i tek tada dovoljno relaksirani Kovačević sa dva izjednačenja (3:3, 5:5) i jednim vođstvom odložio konačnu predaju, časteći sebe taj-brejkom protiv idola. 

Prvi set Novak je prelomio brejkom za vođstvo od 4:2, u drugom je već na otvaranju oduzeo potivniku gem na njegov servis, pa kasnije ostvario još jedan takav mini trijumf za rutinsku završnicu, a po istom scenariju je pogurao stvari i u trećoj "trećini" susreta. 

Za rutinski prolaz u drugu rundu Otvorenog prvenstva Francuske, gde 36-godišnjeg šampiona Rolan Garosa iz 2016. i 2021. godine, od juče čeka Mađar Marton Fučovič, protiv koga Srbin vodi sa 4:0 u ATP pobedama.  

Komentari (0)

Sport